Hoppa till huvudinnehåll

Presidentparet tog emot julhälsningarna - hunden Lennu kunde inte hålla sig ifrån julskinkan

Republikens president Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio tog emot de traditionella julhälsningarna i tjänstebostaden Talludden.

Skogsstudenterna överräckte sin julgran, blomsterhandlarna sitt tulpanarrangemang, och Karelska förbundet de karelska pirogerna.

Djur- och naturskyddsförbunden gav presidentparet en grönsakskorg. Det passar säkert bra eftersom fru Jenni Haukio är vegetarian.

Presidentparet fick också ta emot Korpobornas traditionella julgädda. Årets fisk fångades av Aspöbon Tore Johansson utanför Utö. Gäddan väger knappt tre kilo.

Presidentens hund Lennu var också med under ceremonin. Han snusade intresserat på julgäddan från Utö, men det var ändå skinkan från Vemo som doftade bäst. Åtminstone kunde vovven inte hålla sig borta från den.

 • Vintern närmar sig – premiär i Finlands cup i Vuokatti

  Sex tävlingsorter för Finlands cup på skidor 2017-2018.

  Den första snön har redan fallit i Lappland och till veckoslutet blir det också längdskidåkningspremiär på Yles kanaler när det första av totalt sex tävlingsveckoslut i Finlands Cup på skidor går av stapeln i Vuokatti.

 • Polisen söker misstänkt pyroman i Vanda

  Fyra bilar antändes i Håkansböle, polisen ber om tips.

  Fyra bilar antändes under veckoslutet i Håkansböle i Vanda. Polisinrättningen i Östra Nyland ber nu om hjälp av möjliga ögonvittnen.

 • Babyluckor kan bli verklighet i Danmark

  Förslaget ogillas av danska barnmorskor.

  En majoritet av ledamöterna i det danska Folketinget är för ett förslag om så kallade babyluckor, där oönskade spädbarn kan lämnas in.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes