Hoppa till huvudinnehåll

Rinne under frågetimmen: Kan ni lova att inte julen flyttas till efter midsommar?

I riksdagen hör det till traditionen att oppositionen och regeringen önskar varandra god och rofylld jul i slutet av den sista frågetimmen för året.

Oppositionsledaren Antti Rinne passade på att fråga om det är säkert att julen hålls kvar på sin plats. Rinne anspelade på att regeringen ämnar flytta sin halvtidsgranskning till efter kommunalvalet. Många har misstänkt att man på det sättet vill undvika att frågor och löften som är pinsamma för regeringen lyfts fram och kan utnyttjas mot regeringen under valrörelsen inför kommunalvalet.

Regeringen har inte gett något svar på varför den flyttar halvtidsgranskningen till efter kommunalvalet och oppositionsledaren, SDP:s Antti Rinne undrade vad som händer med julen.

- Kan ni lova att julen inte flyttas till efter kommunalvalet, till efter påsk eller efter midsommar, frågade Rinne och tillade att frågan är allvarligt ställd.

Utrikesminister Timo Soini (Sannf) svarar som statsministerns ställföreträdare, att det var Rinnes överlägset bästa fråga, han tackar oppositionen för att den har gått hårt åt regeringen. Det hör till i en demokrati, och Soini lovar att regeringen inte flyttar på julen.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes