Hoppa till huvudinnehåll

Förhandsfavoriterna i topp: Peltonen har kommandot i FM

Emmi Peltonen
Emmi Peltonen leder efter det korta programmet. Emmi Peltonen Bild: imago sportfotodienst/ All Over Press emmi peltonen,konståkning,Peltonen

Emmi Peltonen har tagit ett litet steg mot FM-guldet i konståkning. Hon leder damtävlingen med två poäng före Viveca Lindfors efter det korta programmet.

Den inhemska konståkningen har på damsidan den här säsongen mest handlat om två åkare: Emmi Peltonen och Viveca Lindfors.

Det är också dessa två som ligger bäst till efter det korta programmet i FM i Tammerfors. Peltonen belönades med 54,45 för sitt korta program och leder med två poäng före Lindfors inför det fria programmet. Lindfors poäng i det korta programmet var 52,43.

– Det känns riktigt bra. Jag fick bra poäng trots en del missar. Imorgon ska jag försöka göra en lika bra insats som idag, säger Peltonen i förbundets pressmeddelande.

– Det här var inte min bästa insats, kommenterar Lindfors dagen.

Trea efter det korta programmet är Jenni Saarinen med 52,25 poäng.

I herrklassen finns bara en åkare med den här gången. Det är Valtteri Virtanen som redan har tre FM-guld på sin meritlista. Han fick 61,48 poäng för sitt korta program.

I isdans står FM-guldet mellan Cecilia Törn/Jussiville Partanen och Juulia Turkkila/Matthias Versluis. Efter den första dagen är det Törn och Partanen som leder. Törn och Partanen fick 59,88 poäng för sitt korta program medan Turkkila och Versluis belönades med 48,42 poäng.

Samtliga resultat från FM hittar ni här.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport