Hoppa till huvudinnehåll

Dödlig attack i turiststad i Jordanien

Fästningen Karak i staden med samma namn i västra Jordanien.
Fästningen Karak i staden med samma namn i västra Jordanien. Fästningen Karak i staden med samma namn i västra Jordanien. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Karak,fästningar,Jordanien

Fyra poliser och en kvinnlig kanadensisk turist har dödats i en attack i staden Karak i västra Jordanien. Turister ska ha blivit instängda i fästningen.

Enligt jordanska säkerhetskällor dödades minst fem människor och åtminstone nio skadades när oidentifierade beväpnade män gick till angrepp mot en polisstation och polispatruller i Karak.

Staden Karak är ett turistmål främst på grund av fästningen med samma namn. Fästningen är från korsfarartiden på 1100-talet och välbehållen. Staden ligger mellan chartermålet Aqaba och Döda havet, vilket bidrar till dess popularitet.

Ingen grupp har tagit på sig attacken än så länge. Polisen ska ha jagat gärningsmännen i området runt fästningen.

Senare rapporterades att flera turister var instängda i fästningen, dit gärningsmännen flytt och att fästningen var omringad av polis.

Enligt obekräftade uppgifter i lokala medier kan uppemot tio gärningsmän hålla ett femtontal turister som gisslan i fästningen.

Jordanien är nära allierat med USA och deltar i den USA-ledda koalitionens kamp mot terrororganisationen Islamiska staten i Syrien och Irak.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes