Hoppa till huvudinnehåll

Nousiainen kroknade – Norge spurtslog Ryssland

Ville Nousiainen
Ville Nousiainen förde Finland i mål som sjua i stafetten. Ville Nousiainen Bild: imago/Pius Koller/ All Over Press längdskidåkning,Ville Nousiainen,Nousiainen (efternamn),sport

Ville Nousiainens krafter räckte inte till i stafetten i La Clusaz och Finland hade inget att hämta i segerkampen. Norge vann säsongens första stafett före Ryssland och Frankrike.

Säsongens första stafett avgjordes i snöfattiga förhållanden i La Clusaz i Frankrike. På grund av snöbristen var arrangörerna tvungna att förkorta stafetten men två kilometer så den avgjordes över 4 x 8 kilometer.

Finlands kvartett med Sami Jauhojärvi, Perttu Hyvärinen, Lari Lehtonen och Ville Nousiainen fanns med i täten under nästan hela stafetten men när allt skulle avgöras räckte inte krafterna till för ankaret Nousiainen.

När åkarna gick in på det sista varvet hade Nousiainen tappat sju sekunder till ledande Norge och under slutskedet av stafetten tappade han ytterligare tid och placeringar.

Nousiainen förde till slut Finland i mål på sjunde plats.

Segern stod till slut mellan Norge och Ryssland och på upploppet spurtade Finn Hågen Krogh ner Sergej Ustiugov och förde Norge till seger.

Maurice Manificat förde Frankrike i mål på tredje plats framför en jublande hemmapublik.

Resultat:

1. Norge 1.11.25,7
2. Ryssland +0,2
3. Frankrike +7,7
4. Tyskland +12,8
5. Sverige +26,8
6. Italien +28,2
7. Finland +47,8
8. Ryssland 2 +2.25,5