Hoppa till huvudinnehåll

Stålmannen och Batman sprider julglädje hos sjuka barn

Simon och Aras utklädda till superhjältar
Aras och Rasmus ska pigga upp sjuka barn i juletid. Simon och Aras utklädda till superhjältar Bild: Yle/Märta Westerlund batman

Dan före dopparedan får barnen på Åucs (Åbo universitetscentralsjukhus) besök av två superhjältar. Det är Aras Muhilden och Rasmus Björkqvist som delar ut julklappar och sprider julglädje.

- Jag började med ett projekt som heter Making a Better World och sedan var det en vän som tipsade om att ta det vidare därifrån. Då utvecklades hela idén med att åka till Åucs. Jag kände ändå att jag behövde någon med mig och tyckte att Rasmus skulle vara jättebra, säger Aras.

- För ett par veckor sedan skickade Aras ett meddelande och frågade om jag är intresserad av att klä ut mig till Batman och komma med och ge gåvor till sjuka barn. Jag konstaterade ”You had me at Batman!”, säger Rasmus.

You had me at Batman!― Rasmus Björkqvist

Den 23:e december ska alltså Stålmannen och Batman äntra Åbo universitetscentralsjukhus med ett helt fång julklappar. Presenterna kommer från sponsorer som Aras kontaktat.

På Åucs är man heltänd på idén.

- När jag ringde sa de ”Absolut, kom, kom!”

Batman och Stålmannen tittar hotfullt på varandra i mörker, bild från filmen Batman v Superman: Dawn of Justice.
Rasmus och Aras kommer betydligt bättre överens än vad Batman och Stålmannen gjorde i filmen Dawn of Justice. Batman och Stålmannen tittar hotfullt på varandra i mörker, bild från filmen Batman v Superman: Dawn of Justice. Bild: Flickr/Warner Bros. Batman vs. Superman,Batman,Läderlappen,Stålmannen,Batman v Superman: Dawn of Justice

Att få ett sjukt barn att le

Men varför just Stålmannen och Batman, vad hände med julgubben?

- Julgubben är lite för vanlig, och vem skulle inte vilja få besök av Batman och Stålmannen?, frågar sig killarna.

De hoppas att deras besök ska kunna sprida lite glädje hos de barn som tvingas tillbringa julafton på sjukhus.

- Att få se ett enda barn som ler är tillräckligt för att det ska vara värt det.