Hoppa till huvudinnehåll

Två unga spelare klara för Ekenäs IF i fotbollsettan

EIF-Jaro 15.10.2016
EIF spelade sista matchen för säsongen 2016 mot Jaro från Jakobstad. EIF-Jaro 15.10.2016 Bild: Yle/ Patric Westerlund Ekenäs IF,Ekenäs,Västnyland,Raseborg,fotboll,Fotbollsmatch,FF Jaro,Österbotten,Division 1 i fotboll för herrar,zacharias ekström

Ekenäs IF har knutit två unga försvarsspelare till sitt lag i herrarnas division 1 i fotboll. Försvarsspelarna Olli Jalli och Otto Hirvonen är spelklara för laget.

Olli Jalli fortsätter i EIF också säsongen 2017. Jalli som spelat en rad juniorlandskamper spelade 18 matcher för EIF senaste säsong.

Porträttbild av Olli Jalli.
Olli Jalli fortsätter i Ekenäs IF. Porträttbild av Olli Jalli. Bild: Yle/ Patric Westerlund olli jalli,fotboll,Ekenäs,Ekenäs IF,Raseborg,fotbollsspelare

EIF:s webbplats säger herrlagets manager Peter Haglund att klubben är nöjd över att Olli Jalli väljer att fortsätta i EIF.

- Han utvecklades förra säsongen massor med oss och är en spelare som alltid ger allting på matcher och träningar.

Otto Hirvonen kommer från division 3-klubben Lohjan Pallo i Lojo. Också han är försvarsspelare.

Otto Hirvonen kommer från LoPa

Haglund säger att Hirvonen har tränat under hösten med EIF och vill prova på hur hög nivå han kan spela.

- Vi är nöjda att det finns intresse i de lokala klubbarna i Västnyland att skicka spelare till oss för att kämpa om speltid på högre nivå. Detta kan på längre sikt gynna alla klubbar i regionen, säger Peter Haglund.

Såväl Jalli som Hirvonen är födda år 1997.

För en tid sedan skrev EIF kontrakt med Jens Mattfolk som huvudtränare för division 1-laget. Målvakterna Santeri Aaltonen och Jonathan Jäntti är spelklara för Ekenäslaget, liksom försvarsspelarna Johan Estlander och William Lindqvist.

Också mittfältsspelarna Boubacar Kinda och Paul Akouokou spelar säsongen 2017 i EIF.

Inget farmavtal med FC Inter

Farmavtalet mellan Ekenäs IF och ligalaget FC Inter i Åbo fortsätter inte säsongen 2017.

Däremot fortsätter lagen att samarbeta genom ett samarbetsavtal. Det avtalet gör att juniorspelare från FC Inter kan spela med EIF i division 1.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland