Hoppa till huvudinnehåll

Teemu Pulkkinen tillbaka i AHL – nätade genast

Teemu Pulkkinen.
Teemu Pulkkinen, här i Minnesotadress. Teemu Pulkkinen. NHL,Teemu Pulkkinen

Minnesotayttern Teemu Pulkkinen skickades tillbaka till farmarlaget Iowa Wild och fortsatte genast att visa framfötterna. Pulkkinen stod för säsongens nionde fullträff då Iowa förlorade mot Manitoba Moose.

Pulkkinens säsong har varit en lång berg- och dalbana med uppkallningar och nedflyttningar mellan NHL och AHL i Minnesotas organisation. Trots att forwardens chanser att glänsa i NHL lyser med sin frånvaro fortsätter Pulkkinen att rada upp fina prestationer i farmarligan.

Under natten till tisdag satte Pulkkinen Iowas enda fullträff då Wild föll mot Manitoba Moose med 1-2. Målet var Pulkkinens nionde i AHL för säsongen.

Pulkkinen är Iowas främsta målskytt och nästbästa poängplockare, trots att den Jokeritfostrade anfallaren fått resa fram och tillbaka mellan de två delstaterna. Totalt har Pulkkinen stått för 9+8 på 20 matcher i farmarligan.

I fjol noterades Pulkkinen för hela 34 fullträffar i farmarligan – då i Detroits AHL-lag Grand Rapid Griffins.