Hoppa till huvudinnehåll

3–0 blev till 3–4 – se målen i Jokerits imponerande vändning

Jesse Joensuu, Sakari Salminen och Peter Regin firar ett mål.
Jokerit fick sista ordet i matchen mot Metallurg Novokuznetsk. Jesse Joensuu, Sakari Salminen och Peter Regin firar ett mål. Bild: KHL-Marketing/All Over Press Sakari Salminen,Peter Regin,Jokerit,Jesse Joensuu

I den andra periodpausen låg ishockeylaget Jokerit under med 0–3 i KHL-matchen mot Metallurg Novokuznetsk. Med två minuter kvar att spela ledde Novokuznetsk fortfarande med 3–2 men alla tre poäng gick slutligen till Helsingfors.

Sett till skottstatistiken var det Jokerit som dominerade de två första perioderna, i den andra periodpausen hade Novokuznetsk-målvakten Andrei Karejev räddat 35 skott mot 19 för målvaktskollegan Riku Helenius i Jokerit-målet.

I den tredje perioden gav skottförsöken slutligen resultat. Två Jokerit-mål på 14 sekunder tidigt i den tredje perioden av Tommi Huhtala och Jesse Joensuu innebar att Jokerit hade reducerat Metallurg Novokuznetsks ledning till 3–2.

O'Neill avgjorde

I slutet av matchen kvitterade och avgjorde Jokerit i numerärt överläge. Med under två minuter kvar utjämnade Ville Lajunen och med 40 sekunder kvar på klockan avgjorde Brian O’Neill. Lagets poängetta Peter Regin assisterade till de två sista målen.

I den tredje perioden vann Jokerit skotten på mål med 22–2 (totalt 57–24). Periodresultatet 0–4 innebar att Jokerit vann matchen med 4–3.

"Vi ska vara stolta"

– Vi ska vara otroligt stolta över att vi fick med oss tre poäng. Att vända ett 0–3-underläge till seger är rätt så läckert, sade 3–1-målskytten Jesse Joensuu enligt Jokerits Twitter-konto.

Jokerit är fortfarande sjua i väst men avståndet till slutspelsstrecket växte till sex poäng. För Jokerits del avslutas den tre matcher långa bortaturnén med en match mot Sibir Novosibirsk på fredagen.

Nästa hemmamatch spelar Jokerit mot Dinamo Riga på annandag jul.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport