Hoppa till huvudinnehåll

Hannu Hautala ny vd för Nordkalk

Dagbrottet i Pargas
Nordkalks dagbrott i Pargas. Dagbrottet i Pargas Bild: Yle/Johanna Ventus dagbrott,dagbrottet i pargas,Pargas,Nordkalk,gruvdrift

Nordkalks styrelse har utnämnt diplomingenjör Hannu Hautala till ny verkställande direktör för Nordkalk. 51-årige Hautala inleder sitt nya jobb den 2 januari 2017.

Hannu Hautala har senast jobbat som direktör för Outokumpu Oyj, där han har ansvarat för den finska affärsenheten. Innan det jobbade han bland annat för Elcoteq, Flextronics och Rautaruukki i olika ledarskapspositioner.

- Hannu har en utomordentlig industriell bakgrund som kommer att vara till stor nytta i Nordkalks tillväxtambitioner. Jag är mycket nöjd med utnämningen av ett proffs av så hög kaliber och med så omfattande erfarenhet av den europeiska stålindustrin, säger Tomas von Rettig, ordförande för Nordkalks styrelse och VD för Rettig Group.

Hannu Hautala efterträder Tarmo Tuominen, som har varit t.f. verkställande direktör för Nordkalk sedan september 2016. Tarmo Tuominen har utnämnts till vice verkställande direktör för Nordkalk och fortsätter med sin nuvarande uppgift som Nordkalks Chief Supply Chain Officer med ansvar för bolagets inköp och logistik.

Bild på Nordkalks nya verkställande direktör Hannu Hautala.
Hannu Hautala. Bild på Nordkalks nya verkställande direktör Hannu Hautala. Bild: Outokumpu Nordkalk,nordkalk oyj apb