Hoppa till huvudinnehåll

Stor donation till hälsoforskning i Åbo

Provrör med laboratorieprov.
Provrör med laboratorieprov. Bild: YLE labb

Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet donerar 200 000 euro till Åbo Akademi och Åbo universitet.

Stiftelsens uppgift är att stöda vårdinrättningar eller ålderdomshem genom donationer, samt att stöda den förebyggande hälsovården i Åbo stad med omnejd. Stiftelsen riktar därför donationerna till utbildningsområdet hälsovetenskaper.

– En investering i utbildning och därmed i kommande generationer, ger med tiden mångdubbelt tillbaka till samhället. Vi hoppas att andra stiftelser vars stadgar ger möjlighet därtill, också går in för att stöda universiteten, säger verkställande direktören för Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet, Henrik Karlsson.

Stiftelsen donerade pengar till universiteten i Åbo i fjol, och nu uppgår den totala summan till en miljon euro.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland