Hoppa till huvudinnehåll

Tyskland erbjuder 100 000 euro för tips om gärningsmannen - övervakades tidigare i år

Den misstänkte gärningsmannen efter terrorattacken i Berlin i december 2016
Den misstänkte gärningsmannen efter terrorattacken i Berlin i december 2016 Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press anis amri,Berlin,misstänkta,lastbilar,terrorister,terrorism,dödande,Breitscheidplatz

Tyska myndigheter är beredda att betala en belöning på 100 000 euro för information som leder till att man kan gripa den misstänkta gärningsmannen för den dödliga attacken i Berlin.

Enligt den tyska åklagarmyndigheten är den misstänkta 24-årige tunisiern Anis Amri. Han har använt åtminstone sex olika identiteter och utgett sig för att vara tre olika länders medborgare.

Åklagarna varnar för att han kan vara beväpnad och farlig. Tyska myndigheter letar efter honom runtom i landet. Redan tidigare på onsdagen berättade myndigheterna att han tidigare varit föremål för en utredning om en planerad attack.

Den misstänkta hade varit övervakad av myndigheter under ett halvår tidigare i år. Han misstänktes för att planera ett rån men övervaknignen avslutades i september i brist på bevis.

Syftet ska ha varit att få pengar till att köpa automatvapen som kunde användas vid en attack. Det rapporterar flera medier som hänvisar till säkerhetskällor.

Amri är tidigare dömd till fängelsestraff för våldsbrott i Italien och Tunisien. Han har avtjänat ett fängelsestraff mordbrand i Italien. Dessutom har han blivit dömd i sin frånvaro till ett fängelsestraff i Tunisien.

Han tros ha kontakter till islamistiska nätverk. Enligt nyhetsbyrån Reuters, som hänvisar till tunisiska Radio Mosaique, lämnade Amri Tunisien för sju år sedan.

Polisen meddelar på twitter att Breitscheidplatz kommer idag att öppna för allmänheten.

Läs mera:

Tysk minister bekräftar ny misstänkt för Berlindådet

Tysklands inrikesminister Thomas de Maizière bekräftar att det finns en ny misstänkt för den dödliga attacken mot en julmarknad i Berlin.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes