Hoppa till huvudinnehåll

Vasa stad skjuter i blåvitt

Fyrverkerier mot en natthimmel
Arkivbild. Fyrverkerier. Fyrverkerier mot en natthimmel Bild: Yle/Seppo Sarkkinen raketer

Vasa stad firar det nya året med fyrverkerier nere vid Fiskstranden. Blått och vitt kommer att dominera för att hedra att Finland fyller hundra år 2017.

Fyreverkeripjäserna skjuts upp från Skräddargrund. Publiken kan bäst följa med fyrverkeriet vid Fiskstranden eller fängelsestranden. Utomstående får inte ta sig ut på Skräddargrund.

Staden arrangerar fyrverkeriet eftersom ett gemensamt fyrverkeri skött av yrkesmänniskor gör att alla har möjlighet att tryggt njuta av raketerna. Bullerolägenheterna minskar också då fyrverkeriet genomförs under kort tid på samma plats.

På grund av brandsäkerheten är det förbjudet att använda fyrverkeripjäser i centrumområdet.

 • Boris Johnson i Berlin - beredd att kompromissa kring brexitavtal

  Merkel uppgav att EU är beredda att förhandla kring handeln.

  Storbritanniens premiärminister Boris Johnson sade i dag att Storbritanniens nuvarande utträdesavtal med EU är oacceptabelt under en gemensam presskonferens med Tysklands förbundskansler Angela Merkel under Johnsons besök i Berlin.

 • 40 kor på vift i skogen i Laukas - expert: Djur förvildas snabbt ute i skogen

  Ägaren skötte hela gården ensam i ett år.

  I Vehniätrakten i Laukas har en hjord på cirka 40 nötdjur varit på fri fot i skogen sedan våren. På tisdagen ställdes läget på sin spets då djuren, som trängt sig in på gårdar och vägar, började utgöra en fara för folk i området. Just nu håller hjorden till i skogen nära bondgården.

 • Sopkärl vid rastplatsen i Horsbäck efterlyses

  Problemet lyfts fram i ett invånariniativ.

  Raseborgs stad kommer nu vända sig till Trafikledsverket Väylä med en önskan om att det skulle placeras sopkärl på rastplatsen invid riksväg 25 i Horsbäck.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten