Hoppa till huvudinnehåll

Endast två finländare till backveckan – Ahonen stannar hemma

Jarkko Määttä i världscuptävlingen i Ruka 2016.
Jarkko Määttäs enda världscuppoäng för säsongen har kommit i Ruka. Jarkko Määttä i världscuptävlingen i Ruka 2016. Bild: Yle/Tomi Hänninen Jarkko Määttä

Ett finländskt överraskningsnamn finns med i den två man starka truppen som deltar i den traditionella tysk-österrikiska backveckan.

Chefstränaren Andreas Mitter har valt ut Jarkko Määttä och Antti Aalto till backveckan som inleds med kval i Oberstdorf den 29:e december.

Aalto får tävla för första gången i den traditionella tävlingen tack vare sina hoppingivande insatser i Continental Cupen. 21-åringen var bästa finländare då han slutade på fjärde plats i Ruka förra helgen – bättre än bland annat den mer rutinerade Lauri Asikainen.

22-årige Jarkko Määttä vann FM-guld i överlägsen stil i november men han har tagit endast en gång världscuppoäng den här säsongen.

Finlands mest framgångsrika backhoppare genom tiderna på den tysk-österrikiska veckan är Janne Ahonen. Han har inte tävlat i världscupen sedan början av december då han misslyckades med att avancera från kvalet i Lillehammer.