Hoppa till huvudinnehåll

Barton i blåsväder igen – anklagas för spelbrott

Joey Barton går in på planen
Joey Barton. Joey Barton går in på planen Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press sport,fotboll,Joey Barton,Barton

Det engelska fotbollsförbundet FA har anmält Burnleys mittfältare Joey Barton. Barton anklagas för spelbrott då han uppges ha spelat på en stor mängd fotbollsmatcher under en period på tio år.

Joey Barton har haft sin beskärda del av skandaler under karriären. Det har bland annat handlat om slagsmål och fula tacklingar som lett till längre avstängningar.

Nu anklagas han för spelbrott. Barton ska ha lagt över 1200 spel på olika fotbollsmatcher under de senaste tio åren och har nu anmälts av det engelska fotbollsförbundet FA.

Mittfältaren kom nyligen överens om att återvända till Premier League-klubben Burnley då transferfönstret öppnar och klubben publicerade på fredagen ett kort uttalande på sin webbplats.

– Vi har tagit del av anmälningen och vi diskuterar ärendet med Joey och hans representanter. Vi kommer inte att ge ytterligare kommentarer om fallet just nu, skriver klubben.

Barton har på sig till den 5 januari att bemöta anklagelserna.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport