Hoppa till huvudinnehåll

Pådrag var tjugonde minut i Åbotrakten under fredagen

blåljus på brandbil
blåljus på brandbil Bild: Yle/Erica Vasama Blåljus,utryckningsfordon,brandbilar,brandbil

Klockan 9.41 ryckte räddningsverket ut till Uittamo för att rädda en person ur vattnet. Väl framme visade det sig att utryckningen var obefogad.

Tjugo minuter senare gick larmet om en brand på Kylväjäntie i Pikis. Det visade sig att det brann i en lagerbyggnad. Räddningsverket fick snabbt kontroll på branden och ingen skadades i samband med den.

Efter ytterligare tjugo minuter, närmare bestämt klockan 10.23, blev det utryckning till Aftonstjärnevägen i Storheikkilä. En brand hade brutit ut på fjärde våningen och en man kunde räddas ur sin bostad. Han hade andats in rökgaser och fördes till sjukhus för vård. Övriga invånare i huset påverkades inte av branden.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland