Hoppa till huvudinnehåll

Turtschaninoff i Poddfredag: Att ha tråkigt är den bästa grogrunden för kreativitet

Maria Turtschaninoff
Maria Turtschaninoff medverkar i Slowcity podcast. Maria Turtschaninoff Bild: Yle/Catariina Salo maria turtschaninoff

Larson Österberg verkar vara en aning "starstruck" av veckans gäst i Slowcity podcast. I hans poddateljé sitter författare Maria Turtschaninoff.

Österberg är nyfiken på fantasyförfattaren Turtschaninoffs karaktärer i hennes böcker och hennes otroliga framgångar i världen. Och så pratar de om Raseborgs Narnia, Dönsby i Karis, där Turtschaninoff skriver sina böcker.

Författaren Maria Turtschaninoff
Maria Turtschaninoff har sålt bokrättigheter till över tio länder. Författaren Maria Turtschaninoff Bild: Yle/Eva Pursiainen Maria Turtschaninoff

Au pair Udd i USA

Nicole Udd från Karis har överlevt och njutit av en till vecka som au pair i USA. Hon diskuterar med sin vän Pojovän Jenny Sandberg som bor i Stockholm.

Dyra säsongskort i Västnyland

Sporttrion i Hemohes diskuterar de 500 plastbänkarna som Ekenäs IF köpte från ett konkursbo.

De tidigare raseborgarna Lucas Dahlström, Niklas Evers och Simon Karlsson jämför Centrumplan och priset på säsongskorten med storklubbarna i Europa. Sarkasmhalten är hög. Lyssna på egen risk.

Podden hittar du här.

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Poddfredag är också ett exempel på hur vi gör det. Har du själv någon podd eller kan du tipsa om en podd med västnyländskt innehåll som vi kunde lyfta fram på det här sättet? Skriv då gärna en rad till vastnyland@yle.fi beskriv podden så tar vi kontakt.

Läs också