Hoppa till huvudinnehåll

Norrmän på galen resa genom Finland

Den norska duon Team Bachstad, det vill säga Øystein Bache och Rune Gokstad, är kända för sina resor i konstiga färdmedel. I serien I mopedbil genom Finland bekantar de sig med ett grannland de har dålig koll på.

De har tidigare åkt med brandbil genom Mongoliet och i tuk-tuk genom Indien.

Men varför nu då Finland?

- Vi hade egentligen bestämt oss för att resa runt hela Östersjön, men märkte att vi egentligen vet så lite om finnar och Finland att vi borde förbättra våra kunskaper om vårt grannland. Sedan räckte inte tiden till mer än Finland och det beslutet ångrar vi inte, säger Øystein och Rune.

Med trehjulingarna, den ena dekorerad med den norska flaggan och den andra med den finska, ska de på tre veckor ta sig från Åbo till Kirkenes. Medelhastigheten är 45 kilometer i timmen, i nedförsbackar till och med 50.

Under resans gång vill de lära sig mer om den finska tangon, bada rökbastu och ser fram emot alla upplevelser som kan dyka upp under resans gång.

Yle var på plats när Tema Bachstad passerade Helsingfors. Läs mer i artikeln Team Bachstad vill knäcka den finska koden.


Orginaltitel: Team Bachstad i Finland
30 dagar på Yle Arenan
3 avsnitt

Produktion: NRK, Nordvision, 2015.

Mer från programmet

Nyligen publicerat - Yle Fem