Hoppa till huvudinnehåll

Smärtan gav inte med sig - Eva Wahlström opererades

Eva Wahlström försvarade framgångsrikt sitt VM-bälte mot Anahi Ester Sanchez.
Eva Wahlström försvarade framgångsrikt sitt VM-bälte mot Anahi Ester Sanchez. Eva Wahlström försvarade framgångsrikt sitt VM-bälte mot Anahi Ester Sanchez. Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press Eva Wahlström,professionell boxning

Proffsboxaren Eva Wahlströms seger över argentinskan Anahi Ester Sanchez var dyrköpt. Wahlströms fick på juldagen lägga sig på operationsbordet för att få ner den svullnad i kinden som hon lidit av i en dryg vecka.

Tack vare segern över Sanchez behöll Wahlström sitt VM-bälte i superfjädervikt.

Strax efter matchen svullnade hennes kind till den grad att hon var tvungen att mosa sin middag i en mixer för att klara av att äta den.

Smärtan gav inte med sig och sent på juldagen skrev hon på Instagram att hon varit tvungen att genomgå en operation.

- En sådan jul. En tand spräckte kinden under matchen och till slut var kinden så inflammerad att jag var tvungen att genomgå en liten operation. Aj, skrev Wahlström som bildtext.

Öppna Instagram-inlägget

För några dagar sedan publicerade Wahlström en röntgenbild på sin skalle. Hon skrev då att hon led av en svullen kind, men orsaken till svullnaden klarnade inte under det läkarbesöket.

Öppna Instagram-inlägget

Eva Wahlströms saldo som proffsboxare är 19 segrar och noll förluster. Enligt boxningssajten Boxrecs internationella ranking är hon världens bästa boxare i sin viktklass.