Hoppa till huvudinnehåll

SVT-profil mordhotades inför svenska Idrottsgalan

Niklas Wikegård och Marie Lehmann bevakar JVM i Helsingfors, 2015-2016.
Marie Lehmann har profilerat sig som ishockeyreporter. På bilden också ishockeyexperten Niklas Wikegård. Niklas Wikegård och Marie Lehmann bevakar JVM i Helsingfors, 2015-2016. Bild: Yle/Antti Koivukangas marie lehmann

Den svenska sportjournalisten Marie Lehmann mordhotades inför den svenska Idrottsgalan. Hennes hem stod under under polisbevakning och hon var tvungen att bo på hotell.

- Jag blev mordhotad strax innan galan. Hoten kom till tv-sporten där det stod vilken tid och plats som gällde. Och vilket tillvägagångssätt. Man visste precis när det skulle ske, och hoten var riktade mot mig personligen, säger hon i en intervju för Expressen.

Lehmann, som jobbat på SVT-sporten i 16 år, säger att hon inte var rädd för egen del, men att hon inte bara hade sig själv att tänka på.

- Det var mest en väldig obehagskänsla. Man inser att man inte förstår någonting av hur den här världen fungerar, säger hon.

Under galan i Globen fanns civilpolis på plats och en av Lehmanns kollegor var redo att hoppa in om hon inte pallade att gå upp på scenen.

- Det gick bra, jag fixade det. Polisen är övertygad om att jag fick hoten för att jag är en offentlig person. Antagligen är det någon som har slagit på tv:n och bara bestämt sig för just mig.

Marie Lehmann befinner sig nu i Kanada för att rapportera om JVM i ishockey.

Lehmann: "Jag blev mordhotad inför galan”

Läs också

Nyligen publicerat - Sport