Hoppa till huvudinnehåll

Ryska OS-medaljörer stoppas från Tour de Ski

Ryssland tog trippelseger på femmilen i Sotji.
Ryssland tog en trippelseger på femmilen i Sotji. Ryssland tog trippelseger på femmilen i Sotji. Bild: All Over Press / Sven Simon Olympiska vinterspelen i Sotji 2014,Maksim Vylegzjanin,Aleksandr Legkov

De ryska skidstjärnorna Maxim Vylegzjanin och Aleksandr Legkov är avstängda på grund av dopningsmisstankar skriver ryska medier. Duon får därmed inte delta i Tour de Ski.

Internationella skidförbundet, FIS, meddelade i fredags att sex ryska skidåkare stängs av tillsvidare på grund av misstankar om dopningsfusk i samband med vinter-OS år 2014 i Sotji.

Det ryska skidlandslagets tränare Oleg Perevotsjikov avslöjade på tisdagen för den ryska nyhetsbyrån Tass att de herråkare som blivit avstängda är Vylegzjanin, Legkov samt Jevgenij Belov och Alexej Petuhov.

De misstänkta skördade framgångar i Sotji

Aleksandr Legkov vann OS-guld på femmilen i Sotji före Maxim Vylegzjanin. Legkov tog dessutom silver i stafetten, medan Vylegzjanins saldo i Sotji var tre OS-silver.

- FIS har stängt av de här skidåkarna så länge som utredningen pågår, sade Perevotsjikov till Tass.

Enligt den ryska webbsajten championat.com är också de ryska damåkarna Julia Ivanova och Jevgenia Sjapovalova avstängda.

Tour de Ski inleds på nyårsafton och pågår till den 8 januari.