Hoppa till huvudinnehåll

ÅA-stiftelsen valde nya medlemmar till delegationen och styrelsen

Christoffer Taxell håller tal vid Norrströmsbrons 30-årsjubileum 2016.
Minister Christoffer Taxell återvaldes till delegationens ordförande. Christoffer Taxell håller tal vid Norrströmsbrons 30-årsjubileum 2016. Bild: Yle/Linus Hoffman Christoffer Taxell

Vid Stiftelsens för Åbo Akademi delegationsmöte den 14 december 2016 valdes nya medlemmar i delegationen för perioden 1.1.2017–31.12.2021. Nya är teknologiedirektör, FD Heidi Fagerholm, bosatt i Kyrkslätt, VD, DI Leif Frilund, bosatt i Esbo och skattmästare, EM Lasse Svens, bosatt i Åbo.

Enligt ett pressmeddelande från SÅA återvaldes minister Christoffer Taxell till delegationens ordförande och regeringsrådet Paulina Tallroth till dess viceordförande för år 2017.

EM Ebba Dåhli valdes till ny medlem i styrelsen för perioden 1.1.2017–31.12.2019 och DE Johan Kronberg återvaldes till medlem i styrelsen för samma period. Övriga styrelsemedlemmar är kommerserådet Peter Boström, EM, företagaren Timo Ketonen, advokat, JD Gisela Knuts, Senior Advisor Jan Lång och riksdagsledamot, PM Stefan Wallin.

Delegationens ordförande minister Christoffer Taxell tackade avgående delegationsmedlemmarna Martin Granholm, Pekka Kuusniemi, Kjell Sundström och Georg Henrik Wrede för värdefulla insatser i stiftelsens delegation. Ett speciellt tack riktades till kommerserådet Martin Granholm för mångårigt engagemang Stiftelsen för Åbo Akademi och Åbo Akademi till fromma.

 • Kommentar: I Tyskland kan coronakrisen avgöra vem som efterträder Angela Merkel

  CDU:s partiledarkandidater har inte synts till under krisen.

  I Tyskland kan coronakrisen få långtgående följder också för landets politiska framtid. Förbundskansler Merkels kristdemokrater står fortfarande mitt i processen att utse hennes möjliga efterträdare och den pågående krisen verkar nu föra en hittills viktig krishanterare mot posten som kansler.

 • Fiskets natt, Kållby

  Forellfiske, sumodräkter och brinnande bilar vid åstranden.

  Varje år sedan 2001 fylls Esse å med forell och åstranden av bybor. Fiskets natt är en dold pärla bland Österbottens otaliga sommarevenemang.

 • Finlands längsta vägg, Brahestad

  En överraskande lång vägg förbluffar i Brahestad.

  I Brahestads trähusområde döljer sig en oväntad sevärdhet. Är det här Finlands längsta vägg?

 • Art Bank, Pargas

  Nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning.

  Surrealism i skärgården. I nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning kan du bekanta dig med en av 1900-talets mest kända surrealistiska konstnärers verk och träffa hans finlandssvenska reinkarnation.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland