Hoppa till huvudinnehåll

Sandvik fördubblar produktionen och nyanställer i Åbo

Sandvik i Åbo
Sandvik i Åbo Bild: Yle/Samuli Holopainen fabriksarbete

I takt med en snabb produktionsökning behövs flera händer på fabriken. Efterfrågan på Sandvikfabrikens produkter är just nu stor världen över.

Sedan september har 50 nyanställningar gjorts på fabriken som räknar med att rekrytera ytterligare 100 anställda. Nu har fabriken ungefär 500 anställda. Efterfrågan på fabrikens produkter har ökat i takt med att gruvindustrin ökat sin produktion världen över, berättar Turun Sanomat.

Sandviks Åbofabrik utvecklar och tillverkar bland annat dumprar som levereras till ett stort antal länder i hela världen. Den kraftiga ökningen av produktionen kräver också investeringar i fabriken, men tillsvidare finns inga beslut på att bygga ut fabriken.

Så sent som i fjol var hela fabriken nedläggningshotad. Koncernledningen i Sverige tog ändå tillbaka beslutet och valde att i stället satsa på fabriken. En förestående utmaning är konkurrensen om anställda i metallindustrin. Både Meyervarvet i Åbo och bilfabriken Valmet Automotive i Nystad har på kort tid rekryterat stort och samma gäller deras underleverantörer.