Hoppa till huvudinnehåll

Melentjeff: Klädkedjan Seppälä är inte på väg i konkurs

Seppälä skylt
Seppälä skylt Bild: Yle/Madeleine Boström seppälä borgå

Klädkedjan Seppälä är inte på väg i konkurs, hävdar Seppäläs vd och ägare Eveliina Melentjeff.

Vi har förhandlat om hyrorna, och vi visste att hyresvärden skulle stämma oss, men vi har inte fått kännedom om tingsrättens dom, säger Melentjeff i Kauppalehti. Enligt henne har det förekommit oenighet om hyresnivåerna.

Kauppalehti uppger att Seppälä Finland strax före jul fick två indrivningsdomar som sammanlagt gäller över 61 000 euro. Den ena handlar om obetalda hyror och den andra om skulder till försäkringsbolaget Varma.

Nästa år uppvisar Seppälä ett positivt resultat och då får vi företaget på fötter igen― Eveliina Melentjeff, vd för Seppälä

- I fjol genomgick företaget enorma förändringar. Vi sålde över 30 butiker och förnyade vår kollektion. Nästa år uppvisar Seppälä ett positivt resultat och då får vi företaget på fötter igen, säger Melentjeff.

Analytiker är inte förvånade över Seppäläs ekonomiska problem

Klädkedjan Seppäläs ekonomiska problem förvånar inte analytikerna inom handelsbranschen.

Seppälä lider av hård konkurrens och alltför dyr verksamhet. Analytiker misstänker att Seppälä kan vara nästa stora finländska affär som går samma öde till mötes som Anttila.

Stockmann sålde det förlustbringande företaget Seppälä våren 2015 på grund av ekonomiska problem.

Seppäläs dåvarande vd tog då över företaget tillsammans med sin gemål men lyckades inte styra utvecklingen i positiv riktning.

- De negativa nyheterna överraskar inte. Förlusterna var stora redan då ledningen köpte Seppälä av Stockmann, säger OP:s analytiker Niclas Catani till Yle.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes