Hoppa till huvudinnehåll

Skatteförvaltningen begär Raasepori Resort i konkurs

Flygbild över området kring tidigare Raseborgsinstitutet.
Raasepori Resort skulle bli ett semestercentrum men nu har Skatteverket begärt företaget i konkurs. Flygbild över området kring tidigare Raseborgsinstitutet. Bild: Raasepori Resort raasepori resort

Raasepori Resort som ända till i höstas fungerade som flyktingförläggning har nu sökts i konkurs. Företaget har en lång lista på obetalda räkningar.

Skatteförvaltningen ansökte den 28 oktober om konkurs för bolaget Raasepori Resort Oy.

Den största fordringsägaren är inredningsföretaget Restatop med fordringar på över 110 000 euro.

- Det stämmer att Raasepori Resort har obetalda räkningar. Köpet är från förra året och gäller möbler, berättar Restatops vd Minna Knifsund.

Raseborgsinstitutet blev Raasepori Resort

Den tidigare kursgården vid Kvarnträsket i Karis köptes år 2012 av bolaget Kultainen Tammi som senare bytte namn till Raasepori Resort.

Ursprungligen var tanken att omvandla kursgården till ett semestercentrum med nya former av högklassigt semesterboende. Planerna ändrades ändå i fjol då platsen tillfälligt fungerade som flyktingförläggning för asylsökande. I slutet av september i år stängde Röda Korset flyktingförläggningen på Raasepori Resort.

Raasepori Resorts enda ordinarie styrelsemedlem är Arto Boman i Helsingfors. Yle Västnyland har inte lyckats nå Boman för en kommentar.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland