Hoppa till huvudinnehåll

Björkqvist om orsakerna till Finlands flopp: ”Fråga vår psykolog”

Kasper Björkqvist har varit en av väldigt få finländska ljusglimtar i JVM.
Kasper Björkqvist har varit en av väldigt få finländska ljusglimtar i JVM. Kasper Björkqvist har varit en av väldigt få finländska ljusglimtar i JVM. Bild: All Over Press Kasper Björkqvist

Kasper Björkqvist var juniorlejonens bästa spelare i förlusten mot Sverige och den finländare som pratade mest i intervjuzonen efter bakslaget. Men vad som hänt med de regerande världsmästarna hade han inget svar på.

Finland tappade sin ledning. Efter 1–3 mot Sverige har juniorlejonen förlorat tre raka matcher, och löper stor risk att missa kvartsfinal.

På nytt var det Finlands fjärde kedja med Kasper Björkqvist, Julius Mattila och Joona Luoto som skapade mest tryck framåt i spelet med 5 mot 5, även om också insatsen i övrigt var bättre än tidigare under veckan.

– Jag måste säga att vi som lag tog ett stort steg framåt från de tidigare matcherna. Men vi ville kanske inte tillräckligt mot slutet ändå, sade Björkqvist till SVT efter matchen i Montreal.

Fick inte puckar mot mål

Vad det kunde bero på visste forwarden inte.

– Det måste du fråga vår psykolog. Och ”ville” är kanske fel ord, men vi fick inte puckarna tillräckligt mot mål, konstaterade Björkqvist efter den svenska vändningen.

– I pausen efter den första perioden kände vi att det här var vår match, men sen tappade vi den känslan, sammanfattade Björkqvist.