Hoppa till huvudinnehåll

Knackkorv eller hummer - vad äter du på nyårsafton?

Helena håller i glaset medan Malin häller upp skumvin
Helena von Alfthan och Malin Valtonen är programvärdar på nyårsafton i Yle Vega Helena håller i glaset medan Malin häller upp skumvin Bild: Yle/Marcus Rosenlund helena von alfthan

Hur ser den perfekta nyårsaftonen ut enligt dig. Ska det serveras korv och potatissallad eller något riktigt snofsigt till nyårsmiddag? Är raketer ett måste eller en onödig plåga?

Helena von Alfthan och Malin Valtonen är programledare i Yle Vegas nyårssändning och de vill veta allt om ditt nyårsfirande!

- Det ska bli gott med knackkorvar och potatissallad på nyårsafton, tycker Malin Valtonen som till vardags är redaktör på Yle Västnyland.

- Va, det har jag aldrig hört talas om! Det är klart att man ska räkor och champagne på nyårsafton, säger Helena von Alfthan som jobbar på Yle Huvudstadsregionen.

Häng med med på nyårsfest i Yle Vega kl. 19.15-00.30. på nyårsafton! Du är välkommen att ringa in till sändningen på 0600 11 12 13, alternativt kan du berätta om ditt firande i formuläret längst ner i artikeln!

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar
Sångerskan Frida Andersson
Frida Andersson Sångerskan Frida Andersson Bild: Bildström Frida Andersson
Simon Zion.
Simon Zion. Simon Zion. Bild: Tv4 simon zion,Ekenäs
Peppe Öhman
Peppe Öhman Peppe Öhman Bild: ©Anna Maria Zunino Noellert peppe öhman

Under aftonen handlar det om nyårsfirandet både i Finland och ute i världen, det sias om framtiden och bjuds på livemusik av Simon Zion, som också blickar tillbaka på året som gått efter genombrottet i svenska Idol. Landslagskocken Samuel Mikander berättar om den perfekta nyårsmaten.

I Helsingfors invigs Finlands 100-årsjubileum. Vi pratar bland annat med artisten Frida Andersson och skådespelaren Oskar Pöysti som uppträder på festen.

Kaj Kunnas lyfter fram vilka finlandssvenska idrottare som lyckats bra i år och bokpoddaren Peppe Öhman berättar om sina favoritböcker från året som gått. Dessutom får du höra hur man firar nyår i Dubai, Ryssland och Thailand.

Hur firar du nyår?

Paljetter eller pyjamas? Champagne eller te? Nyårslyckor, sprakastickor, ring klocka ring? Hur ser den optimala nyårsaftonen ut för dig?

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje