Hoppa till huvudinnehåll

Lagkaptenen riktar indirekt kritik mot tränarna

Olli Juolevi, lagkapten för juniorlejonen
Juniorlejonen spelade tjänstemannaishockey i början av turneringen hävdar Olli Juolevi. Olli Juolevi, lagkapten för juniorlejonen Bild: Yle / Tomi Hänninen. All rights reserved. Olli Juolevi,ishockey

Finlands lagkapten Olli Juolevi bekräftar att spelarna inte har varit på samma våglängd som tränarstaben under JVM i Kanada.

Inför matchen mot Sverige hade spelarna diskuterat läget utan att tränarna närvarade. Efter det mötet hade kaptenerna träffat chefstränaren Jukka Rautakorpi och de övriga tränarna.

- Vi efterlyste ett mer avslappnat grepp och glädje. Vi är unga spelare och inga tjänstemän. Lyckas vi med det så leder till att vi är aktivare på isen och att tempot höjs, säger Juolevi.

Missade chanser grämer

Den finländska lagkaptenen var oerhört besviken efter nederlaget mot Sverige. Alexander Nylander avgjorde matchen i slutskedet då han gjorde 3-1-målet i tom bur

- Det var definitivt vår bästa match i turneringen. Slutresultatet kan vi naturligtvis inte vara nöjda med. Vi hade chansen att avgöra då vi ledde med 1-0, men vi misslyckades, säger Juolevi.

I det stora hela var han oerhört fåordig i sin intervju för Yle. På frågan om hur det kommer sig att Finland är i ett läge där man behöver hjälp av Danmark för att undvika nedflyttningskvalet, svarade han:

- Vi har förlorat för många matcher.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport