Hoppa till huvudinnehåll

Rousey knockad i comebacken – "nu kan hon sluta och fortsätta med filmer"

Ronda Rousey åkte på en förlust i sin trettonde match i UFC-karriären.
Ronda Rousey hade inte mycket att komma med mot Amanda Nunes. Ronda Rousey åkte på en förlust i sin trettonde match i UFC-karriären. Bild: EPA/JoeCastro/AllOverPress rousey

13 månader efter förra knocken fick Ronda Rousey igen ge sig på fredag. Amanda Nunes försvarade sitt titelbälte med att knocka sin motståndare på endast 48 sekunder.

Rousey blev av med titelbältet för ett drygt år sedan då hon förlorade mot Holly Holm. Nu försökte hon på en comeback på UFC207 i Las Vegas. Men det gick inte vägen.

Hennes motståndare Amanda Nunes har varit dominant i bantamviktklassen under den senaste tiden och hon har vunnit fyra raka segrar. Ändå hamnade hon i skymundan av Rousey inför matchen. Men det störde inte brasilianskan som gjorde matchen kort med amerikanskan.

– Jag älskade det, för nu kunde jag visa alla och tysta dem, sade Nunes enligt Sportbladet i Viaplays direktsändning efter matchen.

– Jag är bäst på den här planeten, nu kan Rousey sluta och fortsätta med filmer, glöm henne.

Rousey har nu alltså förlorat två matcher i rad och det kan mycket väl vara att hon gjorde sin sista match i oktagonen på fredag. Men det varit säkert värt det. Enligt uppgifter ska hon ha fått nästan 2,1 miljoner euro för matchen.