Hoppa till huvudinnehåll

Drottning Elizabeth missar en gudstjänst - igen

Storbritanniens drottning Elizabeth II efter en gudstjänst i London 24.11.2016
Storbritanniens drottning Elizabeth II efter en gudstjänst i London 24.11.2016 Bild: EPA/ANDY RAIN Drottning Elisabeth,Storbritannien

Storbritanniens drottning Elizabeth II deltar inte i nyårsgudstjänsten i Sandringham på söndag. Hon lider av en segdragen förkylning, enligt Buckingham Palace.

- Drottningen känner sig ännu inte redo att gå i kyrkan då hon fortfarande återhämtar sig från en svår förkylning, heter det i ett uttalande från Buckingham Palace.

För en vecka sedan uppgav kungahuset att förkylningen hindrade den 90-åriga monarken att delta i julgudstjänsten i Sandringham, i östra England.

Det var första gången drottning Elizabeth missade julgudstjänsten sedan den brittiska kungafamiljen började fira jul i Sandringham år 1988.

Både drottningen och hennes man Prins Philip uppgavs vara förkylda redan veckan före jul och de reste därför till Sandringham en dag senare än planerat.

Den 20 december meddelade Buckingham Palace också att drottningen lämnar ett flertal uppdrag som beskyddare av olika organisationer.

Andra medlemmar av kungafamiljen tar över de uppdragen. Drottningen har ändå otaliga representativa uppdrag kvar på sitt bord.

Läs också