Hoppa till huvudinnehåll

Biljakter i Åbo och Nådendal

bil i mörker
bil i mörker Bild: YLE/Rolf Granqvist mörkerkörning

Natten mot måndagen flydde en bilist undan polisen från Armonlaaksontie i Nådendal med riktning mot Åbo vid tvåtiden. Bilisten orsakade många farliga situationer i trafiken, bland annat genom att köra på fel sida av vägen som var hal.

En spikmatta lades ut för att stoppa bilen i vid Telakkatie i Reso. Efter att ha kört över spikmattan saktade bilisten farten, men stannade inte förrän en polisbil ställde sig i vägen. Bilisten körde in i polisbilen, och backade sedan in i en annan polisbil. I samma veva körde bilisten nästan över två poliser som stigit ut ur sin bil. Föraren kunde till sist gripas med hjälp av en polishund. Föraren gick inte med på att blåsa i polisens alkometer.

Polisen jagade fler bilar

En annan bilist i en personbil försökte fly undan polisen från Svartågatan i Åbo vid 19-tiden på söndag kväll. Bilisten körde bland annat om fyra personbilar och hade svårt att hållas på vägen under omkörningarna. Bilen körde också stundvis i fel körfil och tvingade mötande trafik att väja. Bilisten stannade till slut efter cirka en kilometers bilfärd.

Mannen som körde bilen hade inget giltigt körkort, och polisens snabbtest visade positivt resultat för amfetamin. En liten mängd droger och ett elchockvapen hittades i bilen.