Hoppa till huvudinnehåll

Klubblegendaren Ari Nyman fortsätter i FC Inter

FC Inters Ari Nyman ser upprörd ut.
Ari Nyman förbereder sig för sin 16:e säsong i Inter. FC Inters Ari Nyman ser upprörd ut. Bild: Yle/Tomi Hänninen Ari Nyman,fotboll,FC Inter Åbo,Fotbollsligan

Åboklubben FC Inter inleder det nya året med att offentliggöra två nya spelarkontrakt. Rutinerade Ari Nyman fortsätter i två år till och Kevin Mombilo är klar för säsongen 2017.

Trettiotvå år gamla Nyman är redan den spelare som spelat flest matcher för Inter i fotbollsligan: 350 stycken. Nu ser det ut att bli betydligt fler drabbningar för Nyman, som skrivit på fram till slutet av 2019.

Nyman spelade för Inter redan som junior och förbereder sig nu för sin 16:e säsong i representationslaget. Han har också spelat 22 A-landslagsmatcher för Finland.

– Lagbygget ser bra ut och jag väntar på den kommande säsongen med iver, säger Nyman på Inters webbplats.

Kevin Mombilo, som förra året huvudsakligen spelade som ytter för PK-35, är klar för ett år i Åbo. Inters chefstränare Shefki Kuqi tränade Mombilo i både Honka och PK-35.

– Jag har hört mycket bra om Inter och Shefki är bekant sedan tidigare. Det var lätt för mig att flytta hit. Jag har väldigt stora förväntningar för nästa säsong, både för klubben och personligen, säger Mombilo.

Inter slutade näst sist i fotbollsligan förra säsongen, men får fortsätta på högsta nivå tack vare lyckat kvalspel mot rivalen TPS.