Hoppa till huvudinnehåll

Pärmäkoski: Nerverna har inte alltid hållit lika bra som i dag

Krista Pärmäkoski 2016 i Ruka.
Krista Pärmäkoski ligger på fjärde plats i Tour de Ski. (arkivbild) Krista Pärmäkoski 2016 i Ruka. Bild: All Over Press Krista Pärmäkoski

Krista Pärmäkoski hade inte bästa möjliga fäste under skidorna i skiathlontävlingen i Oberstdorf där hon slutade på sjunde plats.

Finlands vallateam och Pärmäkoskis tränare Matti Haavisto gjorde snabba beslut före tävlingsstarten och ändrade på fästet till skidorna precis före tävlingsstarten. Pärmäkoski startade till tävlingen utan att ha koll på hur fästet håller.

- Man satte på en helt ny fästvalla. Fästet var inte optimalt men det var det inte för andra heller. Jag var förberedd på att fästet inte håller på bästa möjliga sätt, säger Pärmäkoski i Yles Urheilus intervju.

- Jag har blivit van vid sådant här under årens lopp. Nerverna har inte alltid hållit lika bra som i dag, konstaterar Pärmäkoski.

Stor klunga – stavar och skidor sönder

Det är ovanligt att damtävlingar i skiathlon är lika jämna som dagens tredje etapp av Tour de Ski i Oberstdorf. På grund av trängseln gick tävlingsutrustningen sönder för flera åkare. Bland annat Norges Ingvild Flugstad Östberg som slutade på 13:e plats hade otur i loppet.

- Jag blev överraskad då jag plötsligt såg en skida glida ner för backen. Den var tydligen på väg till Östberg. Det var en intressant tävling då man skidade i en stor klunga också på damsidan, tycker Pärmäkoski.

På onsdag är det dags för jaktstart med fri skidteknik. Pärmäkoski inleder tävlingen på fjärde plats. Hon ligger 38,7 sekunder efter ledande Stina Nilsson och aningen mindre efter Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg.

- Man får hoppas att norskorna inte skidar så fort. Om de skulle köra lugnt i morgon också. Då kunde jag ha möjlighet att knappa in på marginalen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport