Hoppa till huvudinnehåll

Pernilla Karlsson hänger med dig under förmiddagarna

Pernilla Karlsson med rosa mössa.
Pernilla Karlsson med rosa mössa. Bild: Yle/ Björn Karlsson förmiddag,pernilla karlsson

På måndag är det dags för en hel drös nya program att äntra etern. Ett av dem är Pernilla Karlssons förmiddagsprogram.

- Det känns jättefint, det är en dröm som går i uppfyllelse och jag ser fram emot det. Samtidigt är det en utmaning eftersom jag alltid haft sällskap i studion. Nu får jag skratta åt mina egna skämt!

Pernilla har under de senaste åren lett Stiftelsen tillsammans med flera olika kollegor, men nu är det dags för en egen show. För Pernilla är kontakten till lyssnarna allra viktigast, och följaktligen är det just det som ska stå i fokus varje vardag mellan klockan 10 och 12.

- Mitt program görs inte bara av mig utan också av alla lyssnare. Jag vill bjuda in vanliga människor, som varken är kändisar eller experter, och snacka med dem! Vad tycker Sara från Lovisa om att fotbolls-EM drar i gång och vad säger Peter från Ekenäs om något annat spännande som hänt just den dagen?

Det är en utmaning eftersom jag alltid haft sällskap i studion. Nu får jag skratta åt mina egna skämt!― Pernilla Karlsson

Lyssnarna är välkomna att ringa in precis när de vill och därtill kommer det finnas en möjlighet att komma till studion och delta i sändningen. Mer info om hur det går till kommer inom kort.

Vad tror du att blir den största utmaningen med det nya programmet?

- Det är en ny sändningstid så det kommer ta ett tag innan jag lär känna alla lyssnare. Jag vet ju precis vem som lyssnar mellan 14 och 18, men har ingen aning om vem som sitter vid radion mellan 10 och 12. Det blir jättespännande!

Också på Youtube

Dessutom har man från och med nästa vecka möjlighet att följa Pernilla via X3M:s Youtube-kanal.

- Jag kommer att testa på olika saker i mitt hem. Till exempel provar jag en lermask, gör chiapudding och passar katter trots att jag är rädd för dem.

Nya Myteriet.
Anka, Mikael och Lucas hör du varje vardag klockan 12-14. Nya Myteriet. Bild: Yle/ Björn Karlsson ann-catrin granroth,lucas dahlström,mikael stenlund,myteriet

X3M förändras

Måndagen den nionde januari är det alltså som gäller. Då drar inte bara Pernillas program i gång utan också den nya morgonshowen med Joppe, My och Jakob och eftermiddagsprogrammet med Janne och Fredrika. Myteriet leds i fortsättningen av Lucas Dahlström, Ann-Catrine (Anka) Granroth och Mikael Stenlund. Supernova med Kjell sänds måndagar, onsdagar och fredagar klockan 18-21. Om du vill hänga med från början gäller det att slå på radion redan klockan 06.30 på måndag. Vi hörs då!

 • Klocka på skolvägg i rödtegel.

  Beslut om svenska skolnätet i Esbo skjuts upp

  En invånarkväll skulle ordnas på onsdag, men den inhiberas.

  Beslutet om framtiden för det svenska skolnätet i Esbo skjuts upp. Planen var att ordna en invånarkväll om skolnätet på onsdag, men nu meddelar Svenska bildningstjänster att invånarvkällen är inhiberad.

 • Snö på strandgräset.

  Snöfall på kommande - håll vinterdäcken på

  Ingen vår under de närmaste dagarna.

  Snöslask och snöfall gör vägarna opålitliga under de närmaste dagarna. Väglaget är dåligt natten till tisdag i Egentliga Finland, Nyland och Egentliga Tavastland på grund av snöfall och snöblandat regn.

 • lunchportion med potatis och köttfärssås

  Pargasstyrelsen remitterade förslag om att låta Arkea ta över kosthållet

  Pargasstyrelsen remitterade förslag om stadens kosthållning.

  Stadsstyrelsen i Pargas remitterade enhälligt förslaget om huruvida bolaget Arkea tar över kosthållet i staden från och med augusti. Det blir nya fullmäktige som får sista ordet i frågan, säger styrelseordförande Mikael Holmberg (SFP).

Nyligen publicerat - X3M

 • Karta över Svenskfinland är Stafetten 100 löpes.

  Följ med Finland 100-stafetten

  Stafettkarnevalen föregås av en stafett genom hela Finland.

  Inte sedan de Olympiska spelen 1952 har en stafettpinne förts fram genom hela Finland. Nu har vi chansen att tillsammans återuppleva denna bedrift. Över 100 skolor deltar i denna stafett. Stafettpinnen kommer föras genom landet av över 2 000 elever.

 • Jan-Erik Eklöf på Stafettkarnevalen 2016.

  900 kilometer genom Svenskfinland

  Stafettkarnevalen ordnar en stafett genom Svenskfinland.

  Som en del av projektet Finland 100 år, arrangeras en skolstafett genom Svenskfinland. Stafetten sänds direkt på Yle Arenan och avslutas med att det sista laget springer in på Stafettkarneval den 19. maj.