Hoppa till huvudinnehåll

Så här ser era gula böcker ut

Gula böcker. En hand håller Raymond Chandlers Den lilla systern.
I januari är det gult som gäller. Gula böcker. En hand håller Raymond Chandlers Den lilla systern. Bild: Yle / Petter Sandelin böcker,gula böcker,gult,litteratur

I måndags startade vi den finlandssvenska läsutmaningen 2017. Den första månaden är utmaningen att läsa en gul bok. Vi har fått många tips, men vi vill ha fler.

Det visade sig att det inte är så enkelt att hitta en gul bok som man tror. De senaste åren har det i och för sig dykt upp några trendigt knallgula böcker. Dessutom blir ju gränsen mellan gul, orange och beige lite flytande om boken har stått i solen några år.

Svenskfinland har levererat en massa gula tips. Ta en titt i bokhyllan och ladda upp ditt t.ex. på instagram eller twitter med taggen #fisvläsutmaningen2017. Du kan också tipsa i kommentarsfältet här nedan.

Gula böcker som deltar

Så här ser #fisvläsutmaningen2017 ut på sociala medier.

Det roligaste vi har stött på efter att utmaningen publicerades är en facebookgrupp som arrangerar en likadan utmaning för barn- och ungdomsböcker. Av en tillfällighet råkar deras utmaning börja med att man ska läsa en röd bok i januari. Det blir alltså färgglada boktravar i januari.

 • Tågbanan till Alholmen i Jakobstad är elektrifierad

  Elektrifieringen av tågbanan mellan Bennäs och Alholmen är klar

  Den elektrifierade järnvägssträckan är 14,1 kilometer lång.

  Från och med idag, måndag, löper tågtrafiken mellan Bennäs och Alholmen smidigare. Projektet för att elektrifiera järnvägssträckan som betjänar godstrafiken till och från Jakobstads hamn och industri, har nu slutförts.

 • JNT i Jakobstad.

  JNT expanderar i Österbotten

  JNT levererar redan kabel-tv-tjänster till 15 500 hushåll.

  Jakobstadsnejdens telefon tar över Telias kabel-tv i Nykarleby och Pedersöre. Fibernätet byggs ut för en miljon euro.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje