Hoppa till huvudinnehåll

Uusimaa: Flitigt deltagande i Borgåfullmäktige - Sannfinländarna ett undantag

ordförandeklubba i Borgå fullmäktige
ordförandeklubba i Borgå fullmäktige Bild: Yle/Mikael Kokkola stadsfullmäktige borgå,ordförande,Beslut

Borgåpolitikerna deltar aktivt i stadsfullmäktiges möten. Däremot är Sannfinländarnas ledamöter inte lika aktiva. Det visar en kartläggning som tidningen Uusimaa har gjort.

Under det senaste året samlades stadsfullmäktige i Borgå 12 gånger. Av 51 ledamöter deltog 14 i alla möten.

Tidningen Uusimaas kartläggning visar att det inte finns några större skillnader mellan grupperna då de gäller deltagandet.

Undantaget är Sannfinländarnas representanter. Partiets ordinarie ledamöter deltog i genomsnitt bara i hälften av mötena.

Bland Sannfinländarna finns också aktiva ledamöter. Tidningen Uusimaas kartläggning visar att Juha Elo och Veijo Eskelinen har deltagit i alla möten, medan Sari Glad har deltagit i alla utom ett.

Tre orsaker till frånvaron

Sannfinländarnas gruppordförande Juha Elo säger till tidningen Uusimaa att det finns tre orsaker till frånvaron.

Pirkko Ruohonen-Lerner har varit förhindrad att delta på grund av att hon sitter i EU-parlamentet. Hon har deltagit bara i ett möte.

Pirkko Ruohonen-Lerner, Sannfinländarna, Borgå, kandidat i riksdagsvalet 2015.
Arkivbild av Pirkko Ruohonen-Lerner. Pirkko Ruohonen-Lerner, Sannfinländarna, Borgå, kandidat i riksdagsvalet 2015. Bild: Yle pirkko ruohonen-lerner

Karl Helenius i sin tur beslöt redan i början av fullmäktigeperioden att inte delta i ett enda möte, medan Hannu Martikainen har varit frånvarande under de senaste månaderna på grund av en sjukledighet.

Juha Elo säger att partiet bara har sex ersättare. Ibland gör det här att det är svårt att hitta någon som kan gå på mötena.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland