Hoppa till huvudinnehåll

Drogpåverkad Vasabo fastnade i poliskontroll två gånger under samma natt

Skylt på polisbil
Skylt på polisbil Bild: All Over Press polisen,polisfordon,olyckor

En drogpåverkad Vasabo lärde sig inte sin läxa första gången mannen togs fast av polisen under fredagsnatten. Några timmar senare stannades mannens bil igen.

På trettondagen den 6.1 kl. 01.40 stannade polispatrullen en personbil för kontroll i Korsnäståget, Vasa. Chauffören visade sig vara en 28-årig körrättslös man från Vasa. Chaufförens snabbdrogtest gav ett positivt resultat varav mannen fördes till Vasa centralsjukhus för tagande av blodprov.

Några timmar senare stannade polispatrullen samma bil igen och som chaufför fungerade samma man. Igen en gång visade drogtestet positivt och mannen fördes till sjukhuset för ett nytt blodprov.

Drogpåverkade bilister även under torsdagen

På torsdagseftermiddagen stannade polisen en man vars snabbdrogtest visade positivt. Den 35-årige mannen fick ett temporärt körförbud och hans körkort omhändertogs av polisen.

En annan man stannades i Gerby på torsdagskvällen. Mannen, som var utan körrätt, blåste 0,09 mg/l i polisen alkomätare, men eftersom mannen verkade vara berusad gjordes ett snabbdrogtest som gav ett positivt resultat. Mannen fördes till Vasa centralsjukhus för blodprov.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten