Hoppa till huvudinnehåll

Pärmäkoski: Jag förväntade mig inte en podiumplats

Krista Pärmäkoski, december 2016.
Krista Pärmäkoski i ett bra utgångsläge inför de två sista etapperna. Krista Pärmäkoski, december 2016. Bild: imago / motivio / All Over Press Krista Pärmäkoski,skidåkning

Krista Pärmäkoski tangerade sin bästa placering i världscupen på fem kilometern i Toblach. Själv var hon överraskad över sin andra plats.

– Jag förväntade mig inte en podiumplats. Men jag visste att jag inte skulle bli lika mycket från täten som förra året, konstaterade Pärmäkoski till Yle.

Förra året fick hon nöja sig med en tolfte plats i samma tävling och förlorade då över 24 sekunder till segrarinnan Jessica Diggins. I år var marginalen till amerikanskan bara dryga 13 sekunder och det gav en andra plats.

Pärmäkoski medger att tröttheten börjar kännas i kroppen, då fem av sju etapper av Tour de Ski har avgjorts.

– Jag är nog trött. Förra natten sovde jag elva timmar, så kroppen är nog ganska trött – men så är den säkert för alla andra också.

Ligger bra till i sammandraget

Pärmäkoski knappade in på toppåkarna i Touren och ligger nu på en fjärde plats endast knappa 40 sekunder bakom ledande Heidi Weng. Och på lördag är det dags för 10 km i klassisk stil.

– Morgondagens sträcka är min bästa på förhand sett. Jag hoppas att skidorna glider bra och att kroppen är i skick.

– Tävlingen imorgon avgör ganska mycket, eftersom det finns bonussekunder att knipa.

Hurudan taktik hon kommer att ha på lördag vet hon inte ännu.

– Jag får se det sedan. Jag kommer i alla fall inte att gå hårt ut. Jag kommer säkert att lägga mig aningen bakom och vila lite.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport