Hoppa till huvudinnehåll

Så här ser X3M:s nya schema ut

Kollage av olika program på radio X3M
Kollage av olika program på radio X3M Bild: Yle/Björn Karlsson Yle X3M

Förändringens vind blåser på X3M. Nya program, nya programledare och en hel massa nya upptåg väntar bakom hörnet. På måndag drar vi i gång, du hänger väl med?

Den 9 januari är ett viktigt datum, och vill du vara med när det händer gäller det att ställa klockan redan 6.30. Medan du sköter dina morgonbestyr håller Joppe Dikert, My Tengström och Jakob Norrgård dig sällskap.

- Vad händer egentligen när den röda lampan börjar lysa för allra första gången, jag får gåshud bara av att tänka på det, säger My.

Bara den som är vaken får veta.

När morgonen övergår i förmiddag är det sedan dags för Pernilla Karlsson att ställa sig vid spakarna. I hennes program är det lyssnarna som har huvudrollen och det är fritt fram att ringa in och snacka om precis vad man vill.

- Jag gör mitt program tillsammans med lyssnarna, och det ska bli jätteroligt, säger Pernilla.

Vad händer egentligen när den röda lampan börjar lysa för allra första gången?― My Tengström

Mellan klockan 12 och 14 är det Myteriet med Lucas Dahlström, Ann-Catrine (Anka) Granroth och Mikael Stenlund i spetsen som tar över radiovågorna. I två timmar går de igenom dagens största rubriker och sätter dig på kartan vad gäller både stora världsnyheter och lokala aktualiteter.

När Myteriet är slut är det sedan Janne Grönroos och Fredrika Lindholm som hänger med dig hela eftermiddagen lång fram till klockan 18.

Hur kvällen ser ut beror på vilken dag i veckan det är. Måndagar, onsdagar och torsdagar är Kjell Simosas på plats och sänder Supernova i tre timmar. Då bjuds det på det senaste inom musikvärlden. På tisdagar snackar Dan Granqvist Sex & Sånt mellan 18 och 21, medan samma tid på fredagarna blir en lång härlig förfest med Tommy Nordlund.

Veckoslut

På helgerna är det Märta Westerlund och Simon Karlsson som underhåller dig mellan klockan 10 och 15. I övrigt bjuds det på både Önska med Hannes Björkqvist, Ted & Kaj-podden, och Tommy & Kjell-podden. För att se exakta tider och och program under veckoslutet, kolla här nedanför.

Lördag
06.00-10.00 X3M Morgon remix
10.00-15.00 X3M Veckoslut
15.00-16.00 Radio Pleppo
16.00-20.00 Önska
20.00-23.00 Förfest repris
23.00-23.30 Ted & Kaj-podden
23.30-00.05 Non stop musik

Söndag
06.00-10.00 Förmiddag remix
10.00-15.00 X3M Veckoslut
15.00-16.00 Tommy & Kjell-podden
16.00-20.00 X3M Eftermiddag remix
20.00-23.00 Supernova remix
23.00-00.05 Radio Pleppo repris

Nyligen publicerat - X3M

 • Karta över Svenskfinland är Stafetten 100 löpes.

  Följ med Finland 100-stafetten

  Stafettkarnevalen föregås av en stafett genom hela Finland.

  Inte sedan de Olympiska spelen 1952 har en stafettpinne förts fram genom hela Finland. Nu har vi chansen att tillsammans återuppleva denna bedrift. Över 100 skolor deltar i denna stafett. Stafettpinnen kommer föras genom landet av över 2 000 elever.

 • Jan-Erik Eklöf på Stafettkarnevalen 2016.

  900 kilometer genom Svenskfinland

  Stafettkarnevalen ordnar en stafett genom Svenskfinland.

  Som en del av projektet Finland 100 år, arrangeras en skolstafett genom Svenskfinland. Stafetten sänds direkt på Yle Arenan och avslutas med att det sista laget springer in på Stafettkarneval den 19. maj.