Hoppa till huvudinnehåll

Svenska förbundskaptenen slår ifrån sig efter medaljmissen: ”Bara skitsnack”

En svensk spelare ligger på isen framför eget mål. En rysk spelare försöker peta in pucken.
Sverige missade medalj för tredje gången i rad i JVM. En svensk spelare ligger på isen framför eget mål. En rysk spelare försöker peta in pucken. Bild: Lehtikuva Sveriges herrjuniorlandslag i ishockey,Rysslands herrjuniorlandslag i ishockey

Det blev ingen medalj för Sverige i år heller. Juniorkronorna har anklagats för att vara sämst då det gäller. Det där är ert skitsnack bara, säger förbundskapten Tomas Montén till Expressen efter 1–2 mot Ryssland.

Fyrtio raka gruppspelssegrar och elva raka semifinaler i JVM – men trots det tre fjärdeplatser i följd. Sveriges juniorer har anklagats för att vara sämst då det gäller. Så också efter 1–2 i bronsmatchen mot Ryssland.

Ryssland avgjorde i förlängningen då Denis Gurjanov nätade.

– Det är tungt, skittråkigt, speciellt eftersom jag var med förra året då vi också torskade bronsmedaljen. Att komma hem utan medalj är riktigt tråkigt, säger Alexander Nylander till SVT.

”Rensa bort alla dåliga bortförklaringar”

Juniorkronorna risades efter förlusten.

– Nu får svensk hockey ägna sig åt krishantering på riktigt. Alltså: en gång för alla rensa bort alla dåliga bortförklaringar, skriver Expressens Magnus Nyström och fortsätter:

– Att Sverige vunnit 40 raka gruppspelsmatcher i JVM, men att det bara blivit ett enda guld på elva raka semifinaler är något som borde diskuteras på allvar inom svensk hockey. Det är för dåligt.

Sportbladets Hans Abrahamsson ger tre förklaringar till den svaga resultatraden: svaga kullar, att SHL har blivit sämre – och problem med psyket.

– Det jag har sett de senaste åren är i alla fall inte spelare som har växt när motståndet blivit tuffare. Tvärtom, skriver Abrahamsson, som efterlyser ordentlig analys.

Förbundskaptenen förbannad

Sveriges förbundskapten Tomas Montén vill inte lyssna på kritiken. Sämst då det gäller? Det tror inte Montén.

– Det där är ert skitsnack bara. Finland var bäst när det gällde i fjol men inte i år. Den som vinner finalen är bäst när det gäller. Jag kan inte ens kommentera det, för jag vet inte vad det betyder, säger Montén enligt Expressen.

Montén menar att Sverige var ”bra mycket bättre” än Ryssland i bronsmatchen.

– Vi gör det vi ska, men får inte in puckarna.

Resultat:

Sverige–Ryssland 1–2 (0–0, 1–1, 0–0, 0–1)
20.16 0–1 Kaprizov (Vorobjov, Rykov)
30.11 1–1 Dahlen
60.33 1–2 Gurjanov

Läs också

Nyligen publicerat - Sport