Hoppa till huvudinnehåll

Fallet grämde Pärmäkoski: ”Tappade mycket”

Krista Pärmäkoski.
Krista Pärmäkoski körde upp sig och ligger trea inför söndagens jaktstart. Krista Pärmäkoski. Bild: Lehtikuva Krista Pärmäkoski

Dagsformen var strålande, men Krista Pärmäkoski fick inte ut allt på grund av att hon ramlade. ”Jag hade en väldigt bra känsla i dag”, säger hon.

Det var tidigt i lördagens masstart som Krista Pärmäkoski åkte på ett olägligt fall. I en nedförsbacke föll hon och gav konkurrenterna i Tour de Ski-sammandraget ett litet försprång.

– Jag kom snabbt in i kurvan och den var överraskande snäv. Jag hamnade långt ut och så föll jag. Jag tappade inte många sekunder på det, men däremot tappade jag mycket i placeringar, säger Pärmäkoski till Yle.

Hon var i övrigt väldigt nöjd med dagen.

– Fallet grämer med tanke på att jag hade en väldigt bra dag och det fanns möjligheter att nå hur högt upp som helst. Jag hade en väldigt bra känsla. I morgon måste jag åka väldigt snabbt, säger hon om söndagens avslutande jaktstart.

Anne Kyllönen.
Anne Kyllönen slutade tvåa i masstarten. Anne Kyllönen. Bild: Lehtikuva Anne Kyllönen

Kyllönen: Kändes lätt

Pärmäkoski slutade fyra i loppet. Hon var slagen av svenskorna Stina Nilsson och Charlotte Kalla samt lagkamraten Anne Kyllönen.

Kyllönen stod för säsongens starkaste insats och hade absolut inget att klaga på efter andraplatsen.

– Det kändes lätt från början. På sista varvet sökte jag efter en bra position. När Nilsson stack försökte jag att svara, men i sista backen gick det inte längre. Jag är ändå väldigt nöjd med min placering, säger Kyllönen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport