Hoppa till huvudinnehåll

Ustiugov hyllas efter uppvisningen: "Väldigt välförtjänt"

Sergej Ustiugov.
Sergej Ustiugov visade inga brister och var överlägsen etta i Tour de Ski. Sergej Ustiugov. Bild: Lehtikuva Sergej Ustiugov

Fem segrar i följd – och först över mållinjen i Tour de Ski. Sergej Ustiugovs starka tour imponerar på tvåan Martin Johnsrud Sundby.

Sergej Ustiugov inledde Tour de Ski med fem raka vinster. Det lade grunden för den unge ryssens kanonläge inför den sjunde och sista etappen.

Martin Johnsrud Sundby, som är en urstark touråkare, försökte ta in tid men var aldrig nära att hämta in Ustiugov. Ryssen vann med över en minut.

– Mitt huvud är tomt nu, men jag gjorde det här för hela landslaget. Jag vill också tacka Ryssland. Jag vet att alla satt hemma och tittade på loppet, säger Ustiugov i en kort segerintervju.

"Han var stabil"

Sundby var åkaren som knäckte Ustiugovs segersvit i lördagens masstart. Norrmannen väljer att berömma sin motståndare efter andraplatsen.

– En väldigt, väldigt välförtjänt seger. Jag hade en del dåliga lopp under touren, men han var stabil. Det är en bra prestation att bli tvåa, säger Sundby till SVT.

– Jag gjorde en okej klättring. Jag försökte ta in tid i början, men jag hade inte form för att göra det. Då var det bara att ta sig upp. Nu åker jag hem och tränar. Det är väldigt viktigt att göra ett gott jobb nu mot VM. Det är säsongens stora mål.