Hoppa till huvudinnehåll

Yngsta laget någonsin – då floppade Liverpool

Daniel Sturridge.
Daniel Sturridges Liverpool tvingas till omspel mot Plymouth. Daniel Sturridge. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Liverpool FC

Liverpool tänkte städa undan Plymouth med b-laget. Det gick inte vägen. I stället tvingas topplaget klämma in en match till i ett fullspäckat januarischema.

Jürgen Klopp gjorde tio förändringar inför hemmamötet med Plymouth i FA-cupen. Liverpools tyske tränare lät stjärnorna vila efter den stentuffa perioden mellan annadag jul och trettondagen.

Dan laguttagningen fick Klopp äta upp. Klubbens yngsta startelva någonsin lyckades inte spräcka nollan mot League Two-laget och tvingas nu till ett omspel.

I själva verket fanns det inte speciellt mycket att rapportera om i chansväg. Liverpool var uddlöst och Plymouth kom undan relativt enkelt.

– De gjorde allt för att förtjäna en returmatch och de gjorde det. Jippi …, säger Klopp med ett skratt efter matchen.

"Jag är ansvarig"

Trots de enorma problemen att skapa chanser vill inte Klopp döma ut sitt lag.

– Det handlade inte om uppställningen. Vi gjorde misstag under matchens gång. Om man vill vara negativ är det jag som är hundra procent ansvarig. Det är jag som tar ut laget, säger han.

Söndagens match var Liverpools andra i januari – och resten av månaden är späckad. Tre ligamatcher, två ligacupsemifinaler samt ett returmöte i FA-cupen står på schemat före februari.

John Terry.
John Terry blev utvisad mot Peterborough. John Terry. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press John Terry

Terry såg rött

För övriga Premier League-lag gick det bättre på söndagen. Middlesbrough fixade avancemang mot Sheffield Wednesday och även Premier League-ettan Chelsea tog sig i kragen efter derbyförlusten mot Tottenham i veckan.

Chelsea slog Peterborough med 4–1 efter bland annat två mål av Pedro. För klubbikonen John Terry gick det däremot värre.

Terry har inte fått speciellt mycket speltid sedan Antonio Conte tog över och när han fick spela såg han rött. Terry kapade en motståndare som var på väg igenom och domaren visade ut veteranen.

Tottenham lyckades också ta sig vidare, men avancemanget satt rätt hårt inne. I sjuttio minuter höll Aston Villa nollan, men med två mål på knappt tio minuter knep Spurs en plats i den fjärde omgången.

Resultat, FA-cupen, tredje omgången:

Cardiff City–Fulham 1–2 (1–2)
Liverpool–Plymouth 0–0
Chelsea–Peterborough United 4–1 (2–0)
Middlesbrough–Sheffield Wednesday 3–0 (0–0)
Tottenham–Aston Villa 2–0 (0–0)