Hoppa till huvudinnehåll

Ensamvargen vid norska Storfjorden

Severin Rønes bor ensam på Røneset invid Storfjorden men har i den andra säsongen av serien Severin också skaffat sig en flickvän. Jelena bor dock tillsvidare mesta i Ålesund.

Severin tar en dag i sänder och bekymrar sig så lite som möjligt för framtiden. Han lever långt av det som naturen kan ge och på vintern tycker han mycket om att fiska med nät eftersom fångsten oftast är god och varierande.

På vintern är det också tillåtet att fånga mård med fälla. Något som Severin besluter sig för att pröva på. Det är inte det lättaste eftersom skogsmårdarna är rätt smarta.

Stillheten som vintern ger omsluter hela fjorden. När Severin sitter i sin bod och dricker morgonkaffe och blickar ut över fjorden ser han bara enstaka fiskebåtar, inga Hurtigrut-turister eller kryssningsfartyg.

Borta är också solen som han ser nästa gång i mars.

På Yle Fem följs den andra säsongen upp direkt av säsong 3 (säsongstart 13.3.2017). Då säsongen börjar är det sommar på Røneset och Severin och Jelena, som tillbringar allt mer tid tillsammans, ger sig gärna ut i naturen för att fiska och jaga. I det sista avsnittet står redan julen för dörren.


Orginaltitel: Severin (Säsong 2)
30 dagar på Arenan
6 avsnitt

Produktion: NRK / Nordvision

Mer från programmet

 • Kulturminister Terho debuterar som kompositör

  Terhos verk spelades för första gången i Kuopio.

  Kulturminister Sampo Terho (Blå) debuterade som kompositör då hans verk Satavuotiaalle Suomelle framfördes i Kuopio. För orkesterversionen ansvarade kapellmästare Hekki Elo som beskriver kulturministerns vision om verket som väldigt tydlig. - Vi träffades ett antal gånger och utgick från det vi kom fram till då.

 • Otroliga sagan fullbordad – lilla Östersund vidare i Europa League

  Slog Zorja Luhansk och är klart för Europa League-slutspel.

  Det ska spelas Europa League på andra sidan nyår i Östersund. Den svenska uppstickaren slog Zorja Luhansk och är klart för slutspel – med en omgång kvar. "Man ville inte att matchen skulle ta slut. Man njuter verkligen", säger Saman Ghoddos.

 • USA: Julens högtidshandel är igång

  Ny slags julhandel:Thanksgiving, Black Friday, Cyber Monday.

  Thanksgiving och Black Friday präglar starten på handelns helg i USA. På måndag blir det Cyber Monday. Sen är den amerikanska julhandeln i full gång. 560 dollar är gåvobudgeten för medelamerikanen.

Läs också