Hoppa till huvudinnehåll

Ensamvargen vid norska Storfjorden

Severin Rønes bor ensam på Røneset invid Storfjorden men har i den andra säsongen av serien Severin också skaffat sig en flickvän. Jelena bor dock tillsvidare mesta i Ålesund.

Severin tar en dag i sänder och bekymrar sig så lite som möjligt för framtiden. Han lever långt av det som naturen kan ge och på vintern tycker han mycket om att fiska med nät eftersom fångsten oftast är god och varierande.

På vintern är det också tillåtet att fånga mård med fälla. Något som Severin besluter sig för att pröva på. Det är inte det lättaste eftersom skogsmårdarna är rätt smarta.

Stillheten som vintern ger omsluter hela fjorden. När Severin sitter i sin bod och dricker morgonkaffe och blickar ut över fjorden ser han bara enstaka fiskebåtar, inga Hurtigrut-turister eller kryssningsfartyg.

Borta är också solen som han ser nästa gång i mars.

På Yle Fem följs den andra säsongen upp direkt av säsong 3 (säsongstart 13.3.2017). Då säsongen börjar är det sommar på Røneset och Severin och Jelena, som tillbringar allt mer tid tillsammans, ger sig gärna ut i naturen för att fiska och jaga. I det sista avsnittet står redan julen för dörren.


Orginaltitel: Severin (Säsong 2)
30 dagar på Arenan
6 avsnitt

Produktion: NRK / Nordvision

 • Vit triangel på röd bil

  Helsingforsunga vill inte köpa bil

  I områden med bra kollektivtrafik vill färre unga köra.

  Ju mera kollektivtrafik, desto mindre intresse har unga för att äga en bil. Det visar en utredning som Helsingforsregionens trafik har gjort. I Helsingfors är de ungas intresse för att skaffa bil mindre än i kranskommunerna.

 • Sannfinländarnas gruppordförande i riksdagen Sampo Terho.

  Terho om brexit: Beslut om en finländsk folkomröstning före riksdagsvalet

  Sannfinländaren vill dra nytta av brexiterfarenheter.

  Den sannfinländske partiledarkandidaten Sampo Terho vill avvakta och dra lärdom av brexit. Därefter bör Finland besluta om en egen folkomröstning om utträde ur EU. Den tidigare socialdemokratiske utrikesministern Erkki Tuomioja anser för sin del att britterna gör en realistisk bedömning då de inte längre försöker få tillgång till EU:s inre marknad efter utträdet.

Läs också