Hoppa till huvudinnehåll

Minst åtta poliser dödade i självmordsattack på Sinaihalvön

Säkerheten har skärpts bl.a med vägspärrar över hela Sinai sedan lokala extremister svor trohet till IS för drygt två år sedan
Säkerheten har skärpts över hela Sinaihalvön bl.a. med vägspärrar sedan lokala extremister svor trohet till IS för drygt två år sedan Säkerheten har skärpts bl.a med vägspärrar över hela Sinai sedan lokala extremister svor trohet till IS för drygt två år sedan Bild: EPA/ALI ALMALKY Egypten,Sinaihalvön

Åtminstone åtta egyptiska polismän har dödats i en självmordsattack mot en vägspärr vid en polisstation i staden al-Arish som ligger på norra Sinaihalvön. Dessutom skadades minst tretton personer, fyra av dem civila.

Attacken började i morse när angriparna sprängde en stulen sopbil full med sprängämnen vid en vägspärr och en polisstation i al-Arish som regelbundet har skakats av terrordåd.

Därefter sköt maskerade angripare omkring sig med automatgevär och granatkastare.

Polisstationen vid vägspärren förstördes i explosionen och antalet döda befaras ännu stiga när räddningsarbetare får en klarare bild av läget.

Poliser kan ha kidnappats

Polisen har funnit kroppen av en man som misstänks ha kört sopbilen men det är tillsvidare oklart vad som hände med de övriga angriparna.

Angriparna kan också ha tagit poliser som gisslan, enligt obekräftade uppgifter.

Ingen har ännu tagit på sig skulden för attacken, men misstankarna riktas mot radikala islamister som har svurit trohet till terrorgruppen IS för två år sedan.

Terrorgruppen som kallar sig Provinsen Sinai, har dödat hundratals soldater och poliser sedan dess. IS har också uppmanat sina anhängare i Egypten att ansluta sig till gruppen om de inte kan ta sig sig till Syrien eller Irak.

Attackerna mot säkerhetsstyrkor på Sinai har trappats upp sedan den folkvalde presidenten Muhammad Mursi störtades i en militärkupp år 2013.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes