Hoppa till huvudinnehåll

Brådskande utredning om renovering av Winellska skolan

Barnen som arbetar i Winellska skolans B-byggnad lider bland annat av illamående, huvudvärk och trötthet.
Barnen som arbetar i Winellska skolans B-byggnad lider bland annat av illamående, huvudvärk och trötthet. Bild: Yle/Rose-Marie Dahlström kyrkslätt,inneluft,skolor,skolbyggnader

Flera barn i Winellska skolan och Kyrkslätts gymnasium har fått symptom på inomhusluften. Nu ska en behovsutredning om renovering göras - och det brådskande.

Kommunstyrelsen i Kyrkslätt beslöt i måndags att göra en behovsutredning för renovering av det svenska skolcentret. Styrelsen har redan tidigare beviljat pengar för behovsutredningen, i samband med att budgeten för 2017 godkändes i höstas.

Nu beslöt kommunstyrelsen att behovsutredningen måste göras brådskande.

Info för föräldrarna hölls i november

Byggnaderna i det svenska skolcentret i Kyrkslätt har byggts i etapper mellan 1968 och 1989. Det har gjorts flera delrenoveringar och reparationer, men någon heltäckande renoveringsplan för hela skolcentret har aldrig gjorts.

Däremot har det gjorts en rapport som redogör för byggnadens skick och en lista över vilka reparationer som behövs. Kommunen höll också ett informationsmöte för föräldrar den 13.12.

Läs mera:

Winellska skolans dåliga inneluft kan leda till flytt från Kyrkslätt

Inneluften i Winellska skolan i Kyrkslätt har undersökts och vissa delar av skolbyggnaderna har renoverats. Trots det lider Mikaela Lindbergs och Nina Johanssons barn fortfarande.