Hoppa till huvudinnehåll

Den tredje Ada och Glada-filmen hade presspremiär i Lovisa

Från vänster Aarno Rämö, Lilja Lehto och Aava Merikanto.
Aarno Rämö spelar Pekki som rymmer från ett barnhem, Lilja Lehto spelar Glada och Aava Merikanto spelar Ada. Här myser de i Kino Marilyn i Lovisa. Från vänster Aarno Rämö, Lilja Lehto och Aava Merikanto. Bild: Yle / Peik Henrichson Aava Merikanto,lilja lehto

Skådespelare och Lovisabor minglade på röda mattan då filmen visades i staden som fungerat som kuliss för filmserien som på finska heter Onneli ja Anneli.

Biosalongen på Kino Marilyn var nästan fullsatt inför förhandsvisningen av filmen Ada och Glada och den mystiska främlingen.

Huvudpersonerna Ada och Glada som spelas av tolvåriga Lilja Lehto och Aava Merikanto log som två solar och berättade att filminspelningarna inte alls har stört deras skolarbete. Snarare tycker de att det känts befriande att ha klara skol- och stressfria sfärer.

ada och glada dvs. aava merikanto och lilja lehto inför filminspelning i Lovisa 2016
Lilja och Aava spelade in scener i Lovisa i somras. ada och glada dvs. aava merikanto och lilja lehto inför filminspelning i Lovisa 2016 Bild: Yle/Stefan Härus lilja lehto,Östnyland (tidning),Lovisa,filmer

Filmen spelades in i Lovisa i juli och augusti år 2016. Alla filmer är baserade på böcker skrivna av Marjatta Kurenniemi.

Förhandsvisningen av filmen hade bland annat besök av Lovisas stadsdirektör Olavi Kaleva och stadsstyrelsens ordförande Mia Heijnsbroek-Wirén.

De två tidigare filmerna i serien, Ada och Glada från 2014 samt Adas och Gladas vinter från 2015, har tillsammans lockat 400 000 tittare.

Filmen har premiär den 27 januari 2017.