Hoppa till huvudinnehåll

Hon är ny ordförande för Helsingforsfullmäktige

Tuuli Kousa representerar De gröna i Helsingforsfullmäktige.
Under den här valperiodens återstående fullmäktigemöten är det Tuuli Kousa som leder ordet. Tuuli Kousa representerar De gröna i Helsingforsfullmäktige. Bild: De gröna De Gröna,helsingforsfullmäktige

De gröna valde Tuuli Kousa till ny ordförande för stadsfullmäktige i Helsingfors på ett möte under tisdagen. Kousa innehar posten den här valperioden till slut.

Mari Puoskari (Gröna) har hittills under den här valperioden lett fullmäktigemötena i Helsingfors men hon börjar jobba för konsultföretaget Pöyry och lämnar därmed politiken.

Enligt förhandstipset skulle Minerva Krohn (Gröna) återväljas till posten men så gick det alltså inte. Krohn var ordförande för fullmäktige under den förra valperioden.

Ställer upp i kommunalvalet

Tuuli Kousa jobbar som direktör för samhälls- och medierelationer på OP Gruppen.

Officiellt kommer Kousa att väljas till fullmäktigeordförande på årets första fullmäktigemöte den 18 januari. Eftersom posten tillhör De gröna kunde partiet välja internt vem de vill se som ordförande.

Som ordförande för fullmäktige har man flera representationsuppdrag och Kousa kommer därmed sannolikt att avstå från posten som ordförande för stadsstyrelsens koncernsektion.

Hon meddelar också att hon ställer upp i kommunalvalet i april.