Hoppa till huvudinnehåll

Sju år gammalt mord i Åbo nära lösning

Polisen är på plats.
Arkivbild. Polisen är på plats. Bild: Yle/Linus Hoffman Polis,polisfordon,våldsdåd,inbrott,våldsbrott,trafikolyckor,trafikolycka

Tidigt på morgonen den 2 juli 2009 hittades en man livlös i Mannerheimparken i Åbo. Mannen visade sig vara en Åbobo född 1955. Han hade blivit utsatt för oerhört brutalt våld och hade ungefär 80 knivsår i överkroppen, varav flera var dödliga.

Polisen har undersökt brottet som mord. Många personer hördes och några misstänkta var till och med anhållna, men ingen kunde bevisligen knytas till brottet.

Polisen har fortsatt lösa brottet och efter en intensiv undersökning har nu en man i 30-års ålder blivit anhållen. Mannen är sedan början av detta år häktad som misstänkt för mord.

Den misstänkte har varit samarbetsvillig uppger polisen, och baserat på hans uppgifter har man hittat två eggvapen som misstänks ha använts då brottet begicks.

På grund av undersökningstekniska skäl kan polisen varken kommentera detaljer om eller kommentera motivet till dådet. Förundersökningen fortsätter och förundersökningsmaterialet förs till åtalsprövning under våren.