Hoppa till huvudinnehåll

"Bonderøven" inleder nytt år och ny säsong

Ett nytt år står för dörren och det blåser nya vindar på Kastanjegården.

Frank utvidgar sina odlingsmöjligheter i köksträdgården och bygger en drivbänk. Själva ramen och locket av gamla fönster bygger han inne i snickarboden. Sen gäller det att lyfta ut allt och gräva ur rejält i marken och fylla med hästgödsel för att det skall bli en riktig varmbänk.

Under vintern har Frank inspirerats av alla djurspår han sett i snön under vintern och bestämmer sig dör att lägga upp en viltkamera intill gården.

På det lokala slakthuset lär Frank sig också knyta en Bresaola på kon Marens innelår. Helt enkelt är det inte men görs det rätt kommer det att bli jättegott. Hem från slakteriet tar Frank också alla de andra styckdelarna för att kunna tillreda senare.

Utöver köttbitarna finns det också mycket fett så fåglarna får sig ett rejält skrovmål. Efter Maren har fähuset fått en ny invånare. Kossan Leonora får sällskap av kvigan Prim som nu skall göras hemtam. Dessutom är det inte länge tills Leonora skall kalva.

I säsongen fortsätter också arbetet med den nya huvudbyggnaden, Frank prövar på att tillverka rep, fäller gårdens sista gamla kastanjeträd och väntar på att gåsparet skall få gässlingar. Förutom varmbänken skall det också bli ett nytt växthus där Frank hoppas kunna odla tomater.


Orginaltitel: Bonderøven (Danmark / Säsong 16)
30 dagar på Arenan
10 avsnitt

Produktion: DR / Nordvision

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".